Кілограмова “цибулева піца” — вистачає на всю сім’ю і дуже смачно

Один із улюблених моїх рецептів! Найсмачніший цибульний пиріг, який ми називаємо "Цибулева піца". Рекомендую, якщо не куштували, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Цибуля — 500 г
  • Бекон — 50 г (можна замінити ковбасою або зовсім виключити)
  • Яйце — 1 шт.
  • Сметана — 50 г
  • Перець чорний мелений
  • Олія рослинна
  • Сіль

Для тіста:

  • Борошно — 350-450 г
  • Вода тепла — 250 мл
  • Дріжджі сухі — 1 ч.л.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Рослинна олія — 2 ст.л.

Приготування:

Спочатку тісто. Просіюємо в миску частину борошна (приблизно 300 г), додаємо сухі дріжджі, перемішуємо. Потім сюди ж — олія, сіль, цукор і склянка ТЕПЛОЇ води.

Замішуємо тісто. Воно дуже липне до рук, але це нормально! Змащуємо руки олією, щоб зібрати тісто в грудку. Накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на пів години.

За цей час приготуємо начинку. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості.

Додаємо сіль, перець, дрібно нарізаний бекон (його беру зовсім трохи — 50 г, цього достатньо). Обсмажуємо ще кілька хвилин і додаємо сметану. За хвилину викладаємо начинку в миску і даємо їй трохи охолонути. Потім вбиваємо яйце, перемішуємо — і готова начинка.

Повертаємось до тіста. Викладаємо його на дошку, підсипаємо ще муки. І замішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Але борошно підсипаємо потроху, щоб тісто не забити! Зазвичай у мене йде 350-450 г борошна (залежить від самого борошна).

Якщо не любите вовтузитися з тістом, можна взяти готове дріжджове в магазині. Але домашнє смачніше, звісно.

Тісто розкочуємо за розміром деко. Мій розмір 30х40 см. Викладаємо тісто на змащений олією лист. Можна залишити хвилин на 5. Але можна й одразу начинку викладати.

Розподіляємо всю начинку рівномірно. І ставимо лист у розігріту до 200 градусів духовку на 17-20 хвилин.

Відразу можна подавати. Але й у холодному вигляді це теж дуже смачно!

Спробуйте! Точно не пошкодуєте!

Джерело